Trädgårdsdesign

 

 

Vill du bli vän med din trädgård? Jag hjälper er att skapa en lättskött, fantasifull eller bara en trädgård att njuta i. Från idé till utförande.

Trädgårdsdesign

 

Mitt arbetssätt är följande:

 

¨ När vi pratas vid första gången bestämmer vi en tid som passar er, även kvällar eller helger. Jag kommer ut för ett första besök då jag får se vad ni behöver hjälp med och ni får träffa mig personligen. Jag tar inget betalt för detta första besök om ni bor i eller runt Helsingborg, Bor ni längre bort brukar jag ta reseersättning. mellan en halvtimme till en timme brukar det ta.

 

¨ Om ni nu vill gå vidare så bokar vi in en så kallad "riktig" tid då gärna alla som har med trädgården att göra deltar. Fram till det mötet får ni som ”hemläxa” att plocka fram befintliga ritningar, skriva ned stödord för vad ni vill och inte vill, vad ni gillar och inte gillar samt plocka fram bilder på miljöer som stämmer överrens med hur ni skulle vilja att er trädgård upplevs och känns när förändringarna är gjorda.

 

¨ Jag börjar med att fotografera upp trädgården och mäta in befintliga objekt. Efter det så sätter vi oss och går igen alla möjliga och omöjliga aspekter om hur trädgården skall bli när den är färdig, det handlar bland annat om funktion, lättskötthet, färger och mateterial, det brukar ta mellan 1.5 upp till 4.5 timmar. Tiden går fort när man pratar om något så viktitigt som ens utemiljö.

 

¨ Väl hemma så sammanställer jag alla intryck från mötet och börjar skissa på olika idéer. Jag ritar klart ett relevant förslag och skriver rent ett protokoll om vad jag tycker skall sparas, förändras eller göra om.

 

¨ När vi träffas sedan för tredje gången så går jag igenom de förslag jag ritat ned, det brukar ta ungefär samma tid som vid andra mötet. Förhoppningsvis så ska ni känna att förslagen är rimliga och att de leder fram till en trädgård ni bara vågat drömt om.

Kontakta mig

b.haglund@haglundsgarden.se

0705-386286

Björn Haglund

Trädgårdsinspiratör

 

Utgår ifrån Helsingborg och Åkarp.

Verksam i Öresundsregionen med omnejd.

0705-386 286

b.haglund@haglundsgarden.se